Sincikhaber.Net
Hoşgeldiniz
Giriş / Kayıt Ol

Popüler Makaleler


  • KAYMAKAM EFENDİOĞLU TEŞİKAN YAYLASI YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

    Kaymakam Sayın Tunahan EFENDİOĞLU Yarpuzlu ,Hüseyinli, Karaköse, Uğurlu ve Şahinbeyler Köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın yılın 6 ayı Hayvancılık ve Arıcılık için kullandıkları Teşikan yaylası yol genişletme ve düzenleme çalışmalarını inceledi.Kaymakam EFENDİOĞLU, Teşikan Yayla yolu düzenlemesiyle ilgili çalışmaları yerinde inceleyerek İlçe Özel İdare Müdürü Ali AYAZ’dan bilgi aldı. Vatandaşlar ve muhtarlarla da bir araya gelen EFENDİOĞLU; Teşikan yaylasının civar köylerin adeta bir merkezi olduğunu belirterek Teşikan Yaylasına ulaşım toprak kayması sebebiyle güçlükle sağlandığını Özel idarenin imkanlarıyla yolu temizleme ve genişletme çalışması yapıldığını ifade etti. Ayrıca burada yaptığımız çalışmalar neticesinde bu köylerimizin arıcılık başta olmak üzere hayvancık faaliyetlerinin gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam EFENDİOĞLU buradan ayrıldı.

    karaköse ve teşikan yaylası (3) (Kopyala)

    Devamı.. »
  • Aile planlaması nasıl yapılır

    Aile Sağlığı Merkezinde ücretsiz ve sürekli olarak Aile Planlaması hizmetleri verilmektedir.

    Aile Planlaması, isteyen ailenin istediği zaman ve istediği kadar çocuk sahibi olmasını amaçlayan bir uygulamadır.

    Aile Hekiminizin uygun gördüğü ve ailelerimizin tercihleri de dikklate alınarak uygun olduğuna karar verilen yöntemler uygulanmaktadır.

    Bu yöntemlerden: Hap, Kondom, Rahim içi araç (spiral), Aile Sağlığı Merkezimizde ücretsiz uygulanmaktadır.

    Spiral taktıran hastalarımızdan istedikleri zaman spiralleri çıkartılmaktadır.

    Aile Planlamasının Amacı: Ailelerin çocuk sahibi olmalarını engellemek veya çocuk sayısını sınırlamak değildir. İstenmeyen, beklenmedik zamanda hamile kalmayı önlemektir. Ailelerimizin hayatlarını planlamalarına yardımcı olarak sağlıklı nesillere kavuşmaktır.

    Devamı.. »
  • Kreş ve Anaokulu Mobilyalarımız

    Edu Dizayn firması olarak 2007 yılından bu yana anasınıfı, kreş ve anaokulu gibi okulöncesi özel ve resmi eğitim kurumlarının çocuk oyun alanları, mobilyaları ve diğeri tüm malzemelerin üretimini, ithalatını, satışını gerçekleştirmekteyiz. Tüm bu işlemlerimizde kalitemizden ödün vermiyoruz. Bizden alacağınız kreş mobilyaları http://www.edudizayn.com/ ve diğer tüm ürünlerimiz yüksek kalite standartlarına uygundur. Aynı zamanda satışını yaptığımız her ürün için talep doğrultusunda teknik destek, yerinde kurulum ve danışmanlık hizmetlerini de vermekteyiz.

    Anaokulu Mobilyaları ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetimiz

    Okulöncesi eğitim kurumu açmak istiyorsanız, anaokulu mobilyaları http://www.edudizayn.com/okul-mobilyalari/ ve diğer donanımları konusunda ücretsiz danışmanlık hizmetlerimizden sizler de faydalanabilirsiniz. Taleplerinizi 0212 659 84 94 numaralı sabit hattımızdan bize bildirebilirsiniz.

    Yeni okul açacaklara bizim de bir katkımız olsun diye önce gelip yerinde keşif yapıyoruz. Ardından ihtiyacınız olacak olan kreş malzemeleri listesini ücretsiz olarak sunuyoruz. Daha önce aldığımız ve bitirdiğimiz anahtar teslim okulöncesi kurumları hakkında referans ve bu kurumlar hakkındaki arşivimize bizlerden talebiniz doğrultusunda ulaşabilirsiniz.

    Anaokulu Malzemelerimizin Üretimleri

    Kendi üretimimiz olan anaokulu malzemeleri ve diğer tüm okulöncesi mobilyalarımız son teknolojiye sahip bilgisayar destekli, son yazılım sahibi CNC makinelerin kullanılmasıyla üretilmektedir. İmalatta kullandığımız malzemelerin hepsinde en yüksek kaliteli olanları tercih ediyoruz. Bu malzemeler genellikle sunta, mdf, mdf lam, sunta lam ve boyadır. 

     

    Devamı.. »
  • Hekimhan Devlet Hastanesi’nin Açılışı Yapıldı

    Bazı açılışlara katılmak üzere Malatya’ya gelen sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve beraberindeki heyet, öncelikle Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti.

    Müsteşar Gümüş, Hekimhan Devlet Hastanesi, Fırat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açılışına katılarak devlet hastanesinde bazı incelemelerde bulundu.

    Malatya’ya 300 yataklı Kadın Doğum Çocuk Hastanesi, 150 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi yapılacağını hatırlatan Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş, özellikle nüfus başına düşen yatak oranları, sağlık hizmetleri ve sağlığın gelişmesi noktasında Malatya’nın sorunlarını yerinde değerlendireceklerini kaydetti. Gümüş, “Malatya’da yeni devlet hastanemizin genişleme noktalarını değerlendireceğiz. Malatya’mıza 300 yataklı Kadın Doğum Çocuk Hastanesi ilave olacak, 150 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi yapılacak. Fizik Tedavi Hastanemizi, Askeri Hastanesi alanına yapacağız. Oradaki 200 dönüm araziyi Genel Kurmay Başkanlığımızdan, Milli Savunma Bakanlığımızdan tahsisiyle ilgili son çalışmaları yapıyoruz. Yine devlet hastanemizin yanında Kadın Doğum Çocuk Hastanemizi tamamlıyoruz. Şu anda onun projeleri tamamlama noktasında ve inşallah oranın bu yıl ihalesi yapılıp yapımına başlayacağız” dedi

    Doğanşehir ve Arapgir Devlet hastanelerinin yapımının devam ettiğini belirten Gümüş, “Akçadağ Devlet Hastanemizi, Doğanşehir Devlet Hastanesiyle beraber bu yıl içerisinde açacağız. Malatya yeni Devlet Hastanemize anjiyo ünitesi kuruldu. İlk anjiyo zannedersem bu hafta içerisinde yapıldı. Yine bir kanser cihazımızın da Malatya’ya kazandırılması, kanser merkezi noktasında gayretimiz olacak. Önemli olan Malatya’da bütün sağlık hizmetlerinin görülür hale gelmesi ve buradan başka bir ile bir sevkin olmaması ve Malatya’nın kendine yeten bir il olması noktasında Malatya inşallah iyi bir noktaya gelmiş olacak” ifadelerini kullandı.

    Devamı.. »
  • Tarama testleri yenidoğan

    Koruyucu sağlık hizmetlerinin en önemli parçasını taramalar oluşturur. Tarama testlerinin en yaygın bir şekilde uygulandığı dönem yenidoğan dönemidir Metabolik hastalığın bulgu vermeden ve geriye dönüşümsüz zararlar oluşturmadan teşhisini koymak temel amaçtır. Taramada kullanılan testler ile tanı amaçlı testler arasındaki farklılık vardır. Tarama testi sağlıkla ilgili bir sorun olabileceği konusunda uyarır. Tek başına kesin olarak hastalığın olduğunu söyleyemez. Şüphe edilen durumlarda kesin tanı koydurucu testler yapılmalıdır. Günümüzde tarama programına alınması gerekli iki hastalık vardır:

     

    Birincisi Fenilketonüri hastalığıdır. Yenidoğan bebeklerde görülen fenilketonüri hastalığı tedavi edilebilir zeka geriliklerinin en önemli nedeni olup erken konulan teşhiş ile önlenebilmektedir. Fenilketonüri, yenidoğan bebeklerin karaciğerindeki fenilalanin hidroksilaz enzim eksikliği sonucu ortaya çıkan doğumsal metabolik bir hastalıktır. Doğumda normal olan bebekte beslenmeyi takiben metabolize olamayan ve biriken fenilalanin ve artıkları giderek beyin dokusuna toksik etki gösterir. Zeka geriliği beş ve altıncı aylarından sonra belirgin hale gelir. Tedavisi fenilalaninden kısıtlı diyettir. Tedavi iyi ve yeterli sürede uygulandığı zaman çocuk beklenen zeka potansiyeline ulaşır. Bunu başarabilmek için erken tanı önemlidir.
    İkincisi Tiroid bezinin yokluğu veya az çalışması sonucunda oluşan doğumsal hipotiroididir. Önlenebilir zeka geriliğinin önemli nedenlerinden bir diğeridir. Erken tanı ile hormon tedavisi verilerek zeka geriliği önlenebilir. 
     
    Sağlıklı zamanında doğmuş bebeklerde kan örneği ilk 7 gün içinde olmalıdır. Eğer ilk örnek ilk 24 saat içinde alındı ise, bebek 1-2 haftalık olunca yeni bir örnek alınarak metabolit birikimi ile giden metabolik hastalıklar için yeniden test edilmelidir.

    Metabolik tarama amaçlı kan örneği alınması için en ideal zaman bebeğin proteinli besinler almaya başlamasından 24 saat sonrası, ilk 72 saatlik süredir. Metabolik tarama amaçlı kan örneği özel filte kağıtlarına alınır. Bu kağıtların üzerine hasta ile ilgili tüm bilgiler, adres ve telefon eksiksiz olarak yazılır. Sonuçlar iki veya üç hafta içinde belli olur. Kan örneği yetersiz ise veya şüpheli ise yeni örnek istenir.


    Diğer Tarama Testleri
    İşitme taraması ve görme her yenidoğan bebeğe uygulanması gereken bir taramadır. Bebeğin gözlerinin ışık veya objeye fikse olup takip etmesi ile görme taraması yapılır. Prematür doğum öyküsü, ailede çocukluk çağı görme problemlerinin olması bebeğin ayrıntılı tetkiklerle taranmasını gerektirir.
     
    Ayrıca yenidoğan döneminde gelişimsel kalça displazisi, konjenital kalp hastalıkları, hiposfadias, inmemiş testis, yarık damak, dudak gibi hastalıklar da fizik muayene ile taranabilir.
    Doğuştan kalça çıkığında ise son zamanlarda ultrasonografi kullanılmaktadır ve 4-6 aya kadar kalça anormalliklerini tanımlamada duyarlıdır.Doğuştan kalça çıkığı için yenidoğanlar taburcu olmadan önce muayene edilip birinci ayda kalça USG ile taranmalıdır. 
    Aile Sağlığı Merkezinde İzlem Bebek anne sütü almaya başladıktan sonra en geç bir hafta içinde nüfus kaydı yaptırılarak aile hekimine getirilmelidir. Aile hekimliğinde topuk kanı alınır ve tarama testlerini sorgular. Yapılmayanlar varsa yapılması gerekenleri anlatır. Ayrıca aylık olarak rutin kontrollere çağırmak için randevu planlaması yapılır. Aşılar ve izlemler bir yaşına kadar çok önemlidir.
    Devamı.. »
RSS
sahibinden satılık arsa Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ankara şehir hastanesi randevu bursa şehir hastanesi doktorları adana şehir hastanesi randevu alma elazığ fethi sekin şehir hastanesi manisa şehir hastanesi